SUA şi Coreea de Sud vor organiza exerciţii militare comune în Marea Galbenă

Statele Unite şi Coreea de Sud prevăd, "în viitorul apropiat", exerciţii militare comune în Marea Galbenă, în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord după scufundarea unei nave sud-coreene, un incident atribuit Phenianului.

14 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud vor organiza exerciţii militare comune în Marea Galbenă

SUA şi Coreea de Sud vor organiza exerciţii militare comune în Marea Galbenă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, şi secretarul de Stat, Hillary Clinton, sunt aşteptaţi la Seul pe 21 iulie pentru discuţii cu omologii sud-coreeni, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell.

"Împreună, vor da aprobarea pentru o serie de exerciţii militare comune între Statele Unite şi Coreea de Sud, inclusiv noi manevre navale şi aeriene în Marea Galbenă şi în Marea Japoniei", precizează Morrell.

"Exerciţiile, care vor avea loc în viitorul apropiat, au scop defensiv, dar vor transmite un mesaj de disuasiune Coreei de Nord", precizează oficialul american.

De curând, Consiliul de Securitate ONU a condamnat "atacul" care a provocat în martie scufundarea corvetei sud-coreene Cheonan, fără a atribui direct incidentul Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici