SUA şi Japonia organizează manevre militare comune, pe fondul tensiunilor cu China

Statele Unite şi Japonia au iniţiat manevre militare comune, pe fondul tensiunilor cu China referitoare la suveranitatea asupra insulelor disputate din Marea Chinei de Est.

350 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia organizează manevre militare comune, pe fondul tensiunilor cu China

SUA şi Japonia organizează manevre militare comune, pe fondul tensiunilor cu China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 47.000 de militari vor participa la exerciţiul militar bianual "Sabie Ascuţită", care se va derula până pe 16 noiembrie. Manevrele vor avea loc în largul insulei nipone Okinawa, la nord de arhipelagul Senkaku, disputat de Japonia şi China, relatează BBC News online.

Japonia deţine controlul asupra insulelor, care sunt revendicate şi de Taiwan.

Statele Unite au oferit doar puţine detalii despre manevrele militare, precizând că au scopul "îmbunătăţirii interoperabilităţii necesare pentru apărarea Japoniei şi pentru a răspunde unei crizei în regiunea Asia-Pacific".

Planul iniţial prevedea simularea unei invazii asupra unei insule situată la sud de Japonia, dar ideea a fost abandonată pentru că era prea provocatoare pentru China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici