SUA urmăresc cu atenţie manevrele armatei ruse, dă asigurări Casa Albă

Statele Unite urmăresc cu atenţie manevrele armatei ruse, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Joshua Earnest, citat de agenţia rusă Tass în pagina electronică.

554 afișări
Imaginea articolului SUA urmăresc cu atenţie manevrele armatei ruse, dă asigurări Casa Albă

SUA urmăresc cu atenţie manevrele armatei ruse, dă asigurări Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am observat că Rusia a efectuat manevre similare în trecut, aşa că acestea nu au reprezentat o surpriză specială. Dar noi urmărim cu atenţie orice tip de manevre care ar putea afecta securitatea aliaţilor noştri din NATO", a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Totodată, oficialul american s-a declarat îngrijorat în privinţa "tendinţei Rusiei de a organiza manevre militare în apropierea (teritoriilor) unora dintre ţările baltice membre ale Alianţei". "Uneori astfel de manevre au loc în Marea Neagră", a adăugat el.

Întrebat dacă aceste manevre influenţează situaţia din Ucraina, Earnest a răspuns că "mişcările (constatate) la graniţa" acestei foste ţări sovietice "constituie o sursă de îngrijorare".

Aproximativ 12.000 de militari ai armatei ruse şi 250 de avioane de vânătoare au iniţiat, luni, un vast exerciţiu, în vestul, centrul şi sudul ţării, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

În paralel, aproximativ 4.000 de militari şi 100 de avioane de vânătoare din Statele Unite şi din opt ţări europene efectuau, luni, exerciţii în zona arctică.

Exerciţiile se desfăşoară în contextul tensiunilor dintre Rusia şi NATO din cauza crizei din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici