SUA vor furniza Ucrainei încă 4 sisteme de rachete. Noul pachet de asistenţă se ridică la 400 mil. dolari

Administraţia preşedintelui american Joe Biden va furniza Ucrainei încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate - HIMARS, în cadrul celui mai recent pachet de asistenţă pentru securitate, potrivit unui oficial de rang înalt din domeniul apărării, relatează CNN.

1039 afișări
Imaginea articolului SUA vor furniza Ucrainei încă 4 sisteme de rachete. Noul pachet de asistenţă se ridică la 400 mil. dolari

Sursa foto: Profimedia

Cel mai recent pachet este evaluat la 400 de milioane de dolari şi se bazează doar pe finanţarea Presidential Drawdown Authority, ceea ce înseamnă că SUA trimite arme direct din stocurile SUA.

Pachetul de 400 de milioane de dolari include patru HIMARS suplimentare şi muniţie pentru aceste sisteme; trei vehicule tactice pentru "recuperarea echipamentelor, sprijinirea eforturilor ucrainene de reparare, reaprovizionarea pe măsură ce bătălia continuă"; muniţie de artilerie de 155 mm; muniţii de demolare; sisteme de baterii de contracarare; piese de schimb şi alte echipamente, a declarat oficialul.

Cele 1.000 de proiectile de artilerie de 155 mm pe care SUA le furnizează Ucrainei în acest pachet reprezintă un "nou tip" de muniţie pe care SUA nu l-au mai furnizat Ucrainei anterior, a adăugat oficialul.

"Are o precizie mai mare. Oferă Ucrainei o ţintire precisă, o capacitate precisă pentru ţinte specifice; va economisi muniţie, va fi mai eficientă datorită preciziei, deci este o evoluţie în sprijinul nostru pentru Ucraina în bătălia pentru Donbas", a spus oficialul.

SUA au furnizat Ucrainei 12 HIMARS în total, cu angajamentul acestor patru sisteme suplimentare, a precizat oficialul.

Rapoartele potrivit cărora ruşii au distrus două sisteme HIMAR sunt false, a adăugat oficialul.

"Ucrainenii le folosesc în continuare în luptă", a declarat oficialul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici