Sudul Franţei, afectat de ninsori şi valuri uriaşe

Intemperii neobişnuite pentru luna mai au afectat marţi sudul Franţei, unde valuri de şase metri înălţime au lovit Coasta de Azur, iar căderi de zăpadă în sud-vest au provocat pene de electricitate.

169 afișări
Imaginea articolului Sudul Franţei, afectat de ninsori şi valuri uriaşe

Sudul Franţei, afectat de ninsori şi valuri uriaşe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valurile uriaşe care au atins Coasta de Azur au produs numeroase pagube pe plaje.

Au existat valuri foarte mari marţi după-amiază, "care au provocat pagube materiale la instalaţiile comercianţilor de pe plaje, dar nu s-a semnalat nici o persoană dispărută sau rănită", a afirmat Christophe Marx, director de cabinet al prefectului departamentului Alpilor Maritimi.

La Nisa, "toate instalaţiile" de pe plaje, de la aeroport până la port, au fost luate de valuri, a afirmat Benoît Kandel, prim-adjunct al primarului din Nisa.

Plajele şi şoseaua de la sud de bulevardul Promenade des Anglais au fost închise pentru circulaţie, unele zone fiind închise complet.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, care este şi ministru al Industriei, a cerut ca statul să includă oraşul său pe lista zonelor afectate de o catastrofă naturală, procedură care facilitează despăgubirea persoanelor afectate de către firmele de asigurări.

Primarul din Cannes, Bernard Brochand, al cărui oraş va găzdui celebrul festival de cinematografie, a făcut acelaşi lucru.

În sud-vestul ţării, 23.000 de locuinţe au fost private de curent electric în departamentul Ariege, din apropierea frontierei cu Spania, după ce zăpada a provocat căderea unor arbori pe instalaţiile electrice.

Traficul aerian a fost întrerupt din cauza violenţei rafalelor de vânt în aeroporturile Perpignan şi Montpellier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici