Suedia se aşteaptă la vârful pandemiei

  • Oficialii suedezi se aşteaptă ca ţara să atingă vârful celui de-al doilea val de infecţii COVID-19
  • În Suedia, o ţară cu 10,3 milioane de locuitori s-au înregistrat 6.622 de decese
  • Prim-ministrul suedez Stefan Lofven a emis recomandări mai stricte pentru zonele afectate
959 afișări
Imaginea articolului Suedia se aşteaptă la vârful pandemiei

Suedia se aşteaptă la vârful pandemiei

Suedia se aşteaptă să atingă vârful virusului la mijlocul lunii decembrie. Evaluarea se bazează pe numărul cazurilor raportate până la 6 noiembrie. Oficialii suedezi au recomandat localnicilor măsuri mai stricte.

Prim-ministrul suedez Stefan Lofven este de părere ca oamenii se vor îmbulzi la cumpărăturile pentru sărbători şi vor influenţa un nou val puternic de infectări. Astfel a emis recomandări mai stricte. Laura Ghibu locuieşte în Suedia şi ne vorbeşte despre reacţia suedezilor la noile reguli.

„În Suedia distanţarea fizică este culturală. Nu vezi oameni îmbrăţişându-se sau mergând la braţ pe stradă, foarte rar”,  a afirmat Laura Ghibu, medic stabilit în Suedia. 

Pe lângă faptul că un grup nu trebuie să depăşească numărul de 8 persoane. Restricţiile includ ca oamenii să evite orice contact fizic, altul decât cu oamenii din propria gospodărie. Acest lucru nu pare să fie o problemă pentru suedezi.

„Este mai uşor de aplicat pentru că suntem antrenaţi. Deja de 11 luni ni se spune acelaşi lucru, izolaţi-vă, nu staţi unul lângă altul. 52% dintre suedezi trăiesc singuri, nu au familie, deci este uşor să te izolezi, e un mod de viaţă”, mai spune un medicul. 

Suedezii au foarte mare încredere în autorităţi şi un simţ al răspunderii dezvoltat. Ei au respectat de la începutul pandemiei regulile impuse.

„Suedezul are o educaţie ştiinţifică foarte dezvoltată, marea majoritate şi se începe de la grădiniţă, să-şi formeze mintea astfel încât tu să înţelegi anumite concept ca diferenţa dintre virus şi bacterie”, consideră Laura Ghibu. 

În Suedia, o ţară cu 10,3 milioane de locuitori s-au înregistrat 6.622 de decese.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici