Summitul de la Vilnius: Procedura de parafare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE a început

Procedura de parafare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a început, joi, la Vilnius, unde are loc summitul Parteneriatului Estic, aceasta urmând să dureze câteva ore, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

385 afișări
Imaginea articolului Summitul de la Vilnius: Procedura de parafare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE a început

Summitul de la Vilnius: Procedura de parafare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE a început (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Partea tehnică a procedurii de parafare a celor peste 900 de pagini ale acordului va dura câteva ore, negociatorii de la Bruxelles şi Chişinău punându-şi semnătura pe fiecare pagină. La acest proces paticipă negociatorii-şefi din partea Republicii Moldova - ministrul de Externe Natalia Gherman şi adjunctul ministrului Economiei, Octavian Calmâc - şi cei ai UE - şeful Direcţiei pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală a Comisiei Europene, Gunnar Wiegand, şi negociatorul-şef pentru crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundată şi Cuprinzătoare, Luc Devigne.

Tatiana Cazacu, şef adjunct al Serviciului de comunicare şi relaţii cu mass-media al Guvernului, a declarat pentru IPN că ultimele parafe vor fi puse de premierul moldovean Iurie Leancă şi de Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici