Supravieţuitorul accidentului aerian din Libia va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Băiatul care a supravieţuit accidentului unui avion al companiei Al Afriqiyah, prăbuşit miercuri dimineaţă la Tripoli, a suferit mai multe fracturi şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului olandez de Externe.

70 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorul accidentului aerian din Libia va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Supravieţuitorul accidentului aerian din Libia va fi supus unei intervenţii chirurgicale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El este pe cale de a fi operat pentru fracturi", a declarat Ozlem Canel, o purtătoare de cuvânt a ministerului, precizând că nu cunoaşte gravitatea rănilor suferite de băiat.

Un membru al ambasadei Olandei la Tripoli s-a întâlnit în cursul dimineţii cu medicul care se ocupă de copil şi urma să discute cu acesta după operaţie, care era în curs de desfăşurare miercuri după-amiază, a precizat ea.

"Nu ştim cu certitudine dacă este olandez", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Conform autorităţilor libiene, băiatul olandez în vârstă de opt ani este singurul supravieţuitor al accidentului.

"Sperăm că după operaţie îl vom putea vedea pe băiat şi confirma că este olandez", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit Federaţiei olandeze de turism (ANWB), şaizeci şi unu de olandezi au murit şi un copil olandez a supravieţuit în urma accidentului unui avion al companiei Al Afriqiyah, care s-a prăbuşit miercuri la Tripoli.

"Şaizeci şi unu de olandezi au murit în accident", a declarat Ad Vonk, un purtător de cuvânt al ANWB.

"Ministerul olandez al Afacerilor Externe depune eforturi pentru identificarea victimelor, prin urmare nu oferim informaţii despre victime", a subliniat purtătorul de cuvânt al ANWB.

Potrivit unor surse libiene, băiatul a fost transportat la spitalul din Tripoli. El călătorea cu părinţii săi şi o soră sau un frate, în vârstă de 11 ani, potrivit cotidianului olandez Telegraaf.

Cei 62 de olandezi călătoreau în două grupuri, de 38 şi 24 de persoane, organizate de agenţii de voiaj din Olanda, potrivit aceleiaşi surse. Unul dintre grupuri mergea la Bruxelles, altul la Dusseldorf, în Germania.

Un avion Airbus A330, venind dinspre Johannesburg, care avea la bord 104 persoane, s-a prăbuşit miercuri, în timpul aterizării pe aeroportul din Tripoli. Accidentul s-a soldat cu mai mult de o sută de morţi. Ministrul libian al Transporturilor, Mohamed Zidane, a exclus ipoteza teroristă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici