Susan Rice a denunţat "rolul dăunător" pe care îl are Iranul în criza din Siria

Ambasadorul american la ONU, Susan Rice, a denunţat joi "rolul dăunător" pe care îl are Iranul în criza din Siria, declaraţii făcute în momentul în care la Teheran are loc o reuniune de 30 de ţări consacrată acestei crize.

256 afișări
Imaginea articolului Susan Rice a denunţat "rolul dăunător" pe care îl are Iranul în criza din Siria

Susan Rice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există dubii despre faptul că Iranul joacă un rol dăunător, nu numai în Siria, ci în regiune, prin susţinerea activă a regimului Bashar al-Assad", a declarat ea pentru postul de televiziune american NBC.

Rice consideră că Iranul, mişcarea libaneză Hezbollah şi Damascul au format "o axă de rezistenţă". "Această alianţă este rea nu doar pentru Iran, ci pentru întreaga regiune şi pentru interesele noastre".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a evidenţiat joi existenţa "numeroaselor probe care demonstrează că Iranul îl susţine pe Assad, cel care îşi omoară propriul popor".

Joi, a început la Teheran o conferinţă "consultativă" având ca subiect situaţia din Siria, la care au participat reprezentanţi ai 29 de ţări. Ministrul de Externe irakian şi cel pakistanez au participat la această conferinţă.

Rice a menţionat că situaţia din teren "evoluează evident în favoarea opoziţiei" siriene, adăugând că "dezertările se multiplică, presiunea economică se accentuează şi Assad este din ce în ce mai izolat politic".

Statele Unite vor continua "să sprijine opoziţia siriană, prin ajutor politic şi material" , furnizând mijloace de comunicare sau ajutoare umanitare. "Vom continua să punem presiune pe regimul Assad până când se va prăbuşi", a declart Rice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici