Suspectul în cazul exploziei din Sankt Petersburg ar fi primit bani de la terorişti din Turcia

Persoana suspectată că a detonat o bombă la metroul din Sankt Petersburg ar fi primit bani din partea unui membru din Turcia al unei "grupări teroriste internaţionale", potrivit Comisiei de investigaţie din Rusia, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

608 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul exploziei din Sankt Petersburg ar fi primit bani de la terorişti din Turcia

Suspectul în cazul exploziei din Sankt Petersburg ar fi primit bani de la terorişti din Turcia (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Judecătorul din acest dosar a anunţat joi că suspectul Abror Azimov ar fi organizat atacul şi ar fi primit fonduri din Turcia, de la o grupare teroristă internaţională.

Comisia rusă de investigaţie a mai anunţat că Akram Azimov l-a sunat pe atentatorul sinucigaş Akbarzhon Jalilov şi i-a transferat banii primiţi de către fratele său din Turcia.

"Akram Azimov a intrat în contact cu un membru activ al unei grupării teroriste internaţionale. Totodată, Azimov a fost implicat în falsificarea unor documente, astfel încât membrii acestei organizaţii să poată circula liber în Rusia", a declarat judecătoarea Elena Lenskaia.

Pe durata audierilor, Akram Azimov, fratele mai mare al lui Abror Azimov, a negat orice implicare în explozia de la metroul din Sankt Petersburg. Ambii bărbaţi de origine kîrgîză se află în prezent în arest.

"În timpul interogatoriului, în calitate de suspect, Abror Azimov a spus că el şi fratele său au desfăşurat acţiuni care au contribuit la explozia de la metrou", a declarat un membru al Comisiei de investigaţie.

În data de 3 aprilie, un atac terorist a avut loc la metroul din Sankt Petersburg, într-un tren care circula între staţiile Sennaia Ploşcead şi Institutul Tehnologic. Explozia s-a soldat cu 14 morţi şi peste 50 de răniţi. Cetăţeanul rus de origine kîrgîză Akbarzhon Jalilov, în vârstă de 22 de ani, a fost identificat drept principalul suspect.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici