Susţinătorii lui Barack Obama s-au adunat în faţa Casei Albe pentru a sărbători victoria în alegeri - FOTO

Susţinătorii lui Barack Obama au ieşit în cursul nopţii de marţi spre miercuri în faţa Casei Albe pentru a sărbători victoria preşedintelui la alegeri, după o zi lungă de suspans şi aşteptare.

177 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Barack Obama s-au adunat în faţa Casei Albe pentru a sărbători victoria în alegeri - FOTO

Susţinătorii lui Barack Obama s-au adunat în faţa Casei Albe pentru a sărbători victoria în alegeri - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dion Norris, un tânăr de 22 de ani, este unul dintre cei care au venit în faţa Casei Albe pentru a sărbători victoria lui Barack Obama.

"Mi s-a părut că la aceste alegeri au fost in ecuaţie mai multe aspecte legate de tineret şi de minorităţi - am fi avut multe de pierdut", declară Angelica Mercado, tânără hispanică în vârstă de 18 ani.

Melanie Levy, în vârstă de 22 de ani, mărturiseşte că "atunci când l-am văzut pe Obama în Ohio, am spus «asta a fost, s-a împlinit». Am râs, am plâns, am fost foarte fericită”. De lângă ea, Dion afirmă că „Obama este întruchiparea visului american”.

Miranda Houchins, studentă în vârstă de 18 ani, crede că „cel mai important aspect al acestor alegeri a fost reforma sănătăţii, la care Romney era tentat să renunţe, precum şi dreptul la avort”. Ca măsuri de viitor, Miranda speră să vadă „mai multe pentru sănătate, pentru drepturile homosexualilor şi parcurgerea unei căi spre o economie mai dinamică”.

În Piaţa Lafayette, Caroline Winslow în vârstă de 25 de ani, se declară „uşurată” la aflarea rezultatului alegerilor. „A fost mai mult suspans anul acesta, deoarece competiţia a fost strânsă”. Ea crede că „acum patru ani votul a fost unul mai curând idealist. Astăzi a fost un vot concret, deoarece politicienii au o şansă să creeze un efect de lungă durată”. Ea speră să vadă îmbunătăţiri în domeniul sănătăţii, al economiei, al programelor sociale şi în drepturile femeilor.

Dacă mulţimea formată de tineri între 18 şi 25 de ani este extaziată, susţinătorii mai în vârstă savurează calm victoria. „Sunt extrem de mulţumit, dar data trecută a fost un moment memorabil, de o importanţă mai mare decât acum” mărturiseşte Chuck Reece, tehnician din industria audio-vizualului în vârstă de 41 de ani. El declară că nu e deloc surprins de rezultat.

Dion, bolnav de două tipuri de cancer şi care depinde în mare măsură de politicile de sănătate promovate de democraţi, nu se simte reprezentat de Mitt Romney, care prin programul său „nu are în vedere nici drepturile femeilor, nici homosexualii, nici pe cei care câştigă sub un milion de dolari”.

Mai multe pancarte reamintesc nevoia pentru acţiuni de mediu.

Este deja un obicei ca după alegeri şi anunţarea rezultatului susţinătorii să se adune în piaţa din faţa Casei Albe pentru a sărbători victoria.

În mijlocul manifestaţiei din ce în ce mai zgomotoase, unul dintre participanţi îi spune amicului său că acum „nu e aglomeraţia care a fost după moartea lui Bin Laden, dar mie imi ajunge şi aşa”. El evocă una dintre cele mai importante realizări ale preşedintelui Obama, în ochii publicului, capturarea lui Osama Bin Laden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici