Susţinătorii lui Hillary Clinton, pregătiţi pentru alegerile prezidenţiale din 2016

Susţinătorii fostului secretar de Stat american Hillary Clinton au lansat marţi un site, "Ready for Hillary", care marchează în mod public angajamentul lor faţă de candidatura acesteia în alegerile prezidenţiale din 2016..

216 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Hillary Clinton, pregătiţi pentru alegerile prezidenţiale din 2016

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-ul www.readyforhillary aparţine comitetului de susţinere cu acelaşi nume format în ianuarie şi însărcinat cu strângerea de fonduri pentru o eventuală campanie electorală a soţiei fostului preşedinte american Bill Clinton, în vârstă de 66 de ani.

Alegerile prezidenţiale din 2012 au fost marcate de dezvoltarea acestor "super PAC" (political action comittee), care pot colecta fonduri fără vreo limită, destinate publicităţii.

"America este «pregătită pentru Hillary» şi avem nevoie de ajutorul vostru pentru a ne asigura că, atunci când va fi pregătită să răspundă acestei provocări, vom fi pe teren pentru a o ajuta", scrie pe site, la secţiunea "contribuiţi".

Site-ul publică o serie de fotografii cu Hillary Clinton, înfrântă în alegerile primare din 2008 de către actualul preşedinte democrat, Barack Obama, uneori alături de personalităţi, multe din afara Statelor Unite.

Fostul premier britanic Tony Blair salută "forţa" şi "statornicia" acesteia şi promite că împreună cu Hillary Clinton "ceea ce este mai bun va veni".

Hillary "are multe de oferit şi are tot ceea ce este necesar pentru a face bine ceea ce face, a fi atentă, rezonabilă, puternică, empatică şi a avea autoritate", apreciază vedeta serialului "Totul despre sex" Sarah Jessica Parker.

Clinton a intervenit pe 18 martie, într-o înregistrare videio, exprimându-şi susţinerea faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex.

O serie de sondaje recente au plasat-o în fruntea intenţiilor de vot pentru 2016.

Fostul secretar de Stat, numită de presă "diplomatul «star rock»", care va avea vârsta de 69 de ani la momentul alegerilor, nu a spus nimic despre intenţiile sale, dar nici nu a exclus o candidatură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici