Sute de mii de persoane au protestat în Puerto Rico, cerând demisia guvernatorului teritoriului. Cântăreţul Ricky Martin, printre manifestanţi | FOTO, VIDEO

Sute de mii de persoane au protestat luni în Puerto Rico, solicitând demisia guvernatorului teritoriului, Ricardo Rosello, după ce acesta a fost implicat într-un scandal în legătură cu mai multe remarci denigratoare, sexiste şi homofobe, făcute în cadrul unor discuţii private, potrivit CNN şi DPA.

1766 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de persoane au protestat în Puerto Rico, cerând demisia guvernatorului teritoriului. Cântăreţul Ricky Martin, printre manifestanţi | FOTO, VIDEO

Sute de mii de persoane au protestat în Puerto Rico, cerând demisia guvernatorului teritoriului. Ricky Martin, printre protestatari

Unele dintre mesaje, făcute publice de către Centrul pentru Jurnalism de Investigaţie din Puerto Rico, includ remarci sexiste şi homofobe, inclusiv faţă de unii adversari politici, printre care primarul capitalei San Juan, Carmen Yulín. De asemenea, unele dintre mesajele transmise de Rosello includ glume cu privire la victimele uraganului Maria, care a lovit Puerto Rico în septembrie 2017.

Schimburile de mesaje au avut loc între Rosello şi mai mulţi colaboratori ai săi, între 2018 şi 2019.

Cu toate că Rosello a anunţat că a decis să nu candideze pentru un nou mandat, protestele au continuat.

Potrivit presei locale, printre participanţii la protest s-au numărat artistul portorican Ricky Martin şi Miss Univers Puerto Rico, Madison Anderson.

Între timp, guvernatorul Rosello a cerut scuze pentru comentariile făcute în cadrul acelor discuţii. „Am folosit cuvinte pentru care aş vrea să vă cer scuze, dar, în acelaşi timp, am luat măsuri importante pentru ajutorarea cetăţenilor vulnerabili”, a spus el. „Îmi pare rău pentru toate lucrurile pe care le-am spus”, a adăugat Rosello.

În urma protestelor din acest teritoriu al Statelor Unite, preşedintele Donald Trump a declarat că Ricardo Rosello este „un guvernator groaznic”, însă nu a cerut în mod explicit demisia acestuia.

De asemenea, preşedintele american a mai declarat că miliardele de dolari alocate de către autorităţile federale americane în urma uraganului Maria din 2017 au fost „risipite şi furate” de către autorităţile locale din Puerto Rico, despre care acesta a spus că sunt „corupte şi incompetente”.

Taguri:
puerto rico,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici