Sute de persoane au manifestat la Tiraspol în sprijinul lui Vladimir Putin şi al trupelor ruse

Sute de persoane au manifestat duminică la Tiraspol în sprijinul premierului rus Vladimir Putin, care candidează la preşedinţia Rusiei, şi în favoarea păstrării misiunii ruse de menţinere a păcii în Transnistria.

207 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au manifestat la Tiraspol în sprijinul lui Vladimir Putin şi al trupelor ruse

Sute de persoane au manifestat la Tiraspol în sprijinul lui Vladimir Putin şi al trupelor ruse (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit aceleiaşi surse, mişcarea Proriv a iniţiat demonstraţia alături de fostul candidat la alegerile prezidenţiale din Transnistria Anatoli Kaminski, care, deşi era susţinut de Rusia, a pierdut cursa, relatează site-ul dniester.ru, citat de PRO TV Chişinău.

"Ceea ce face Rusia pentru noi se orientează spre păstrarea statalităţii noastre. Ajutorul acordat de Federaţia Rusă prin eforturile diplomaţiei, ajutorul umanitar, misiunea de pacificare din partea Rusiei care durează de 20 de ani, ne dă dreptul să construim un stat democratic şi independent. Misiunea de pacificare ne garantează pacea pe malurile Nistrului", a declarat fostul rival al lui Evgheni Şevciuk la alegerile nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Potrivit paginii electronice a agenţiei ruse RIA Novosti, aproximativ 500 de persoane au manifestat în capitala regiunii separatiste moldovene, în condiţii de frig extrem. Manifestanţii care deţin paşaport rusesc au cerut legături mai apropiate cu Rusia şi şi-au exprimat sprijinul pentru Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici