Sute de puşcaşi marini americani, trimişi în Siria pentru a susţine lupta împotriva Stat Islamic

Câteva sute de puşcaşi marini ai Statelor Unite au fost desfăşuraţi în Siria pentru pregătirea operaţiunii de luptă împotriva reţelei SI şi evacuarea reţelei teroriste din cartierele generale ale oraşului sirian Raqqa, a declarat un oficial american, citat de The Guardian.

1304 afișări
Imaginea articolului Sute de puşcaşi marini americani, trimişi în Siria pentru a susţine lupta împotriva Stat Islamic

Sute de puşcaşi marini americani, trimişi în Siria pentru a susţine lupta împotriva Stat Islamic (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Desfăşurarea este una temporară, dar reprezintă un semn că actuala Administraţie de la Casa Albă ar oferi Pentagonului o flexibilitate mai mare deciziilor de rutină în privinţa luptei împotriva SI.

Comandanţii Armatei au susţinut, cât timp s-au aflat sub conducerea Administraţiei Barack Obama, că necesită să li se ofere mai multă libertate pentru a lua decizii cotidiene în privinţa luptei împotriva SI.

Puşcaşii marini ce vor fi trimişi în Siria vor poziţiona mortiere pentru a fi pregătiţi să susţină forţele siriene, a declarat un oficial american, ce nu era autorizat să discute public desfăşurarea soldaţilor din infanteria marină.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici