Tabără de circa 1.000 de imigranţi clandestini, evacuată din nordul Parisului

Circa 1.000 de imigranţi au început să fie evacuaţi luni dimineaţă de autorităţile franceze dintr-o tabără clandestină din nordul Parisului, instalată lângă o staţie de metrou de la suprafaţă, şi transportaţi în centre de adăpost, relatează Le Figaro.

1921 afișări
Imaginea articolului Tabără de circa 1.000 de imigranţi clandestini, evacuată din nordul Parisului

Tabără de circa 1.000 de imigranţi clandestini, evacuată din nordul Parisului (Imagine Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Puţin după ora locală 06.00, primii imigranţi, majoritatea sudanezi şi afgani, au început să urce în autocare pentru a fi transportaţi către centre de adăpost.

Potrivit estimărilor de duminică ale autorităţilor franceze, fuseseră identificaţi circa 400-500 de imigranţi locuind în corturi instalate sub liniile de metrou aerian din apropierea staţiei Stalingrad din nordul capitalei franceze, dar luni dimineaţă numărul acestora se apropia de 1.000.

"Sunt aproape 1.000 de persoane", a estimat unul dintre reprezentanţii Biroului francez de Integrare şi Imigrare.

Tabăra a fost evacuată de două ori în trei luni, pentru prima dată pe 7 martie şi ulterior pe 30 martie.

"Suntem bucuroşi că plecăm", a declarat Mustafa, un afgan de 24 de ani, care povesteşte că a locuit în tabăra de la Stalingrad în urmă cu o lună.

În total 28 de astfel de operaţiuni de evacuare şi de transportare a imigranţilor în centre de adăpost au avut loc în Paris de pe 2 iunie 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici