Ţările baltice au salutat "decizia bună" a Franţei de a suspenda contractul Mistral cu Rusia

Ţările baltice au salutat miercuri "decizia bună" a Franţei de a suspenda livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, un contract denunţat de Estonia, Lituania şi Letonia.

334 afișări
Imaginea articolului Ţările baltice au salutat "decizia bună" a Franţei de a suspenda contractul Mistral cu Rusia

Ţările baltice au salutat "decizia bună" a Franţei de a suspenda contractul Mistral cu Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O decizie bună, un moment bun", a constatat pe contul său de Twitter şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, cu o zi înainte de summitul NATO în Ţara Galilor.

"Salutăm decizia Franţei. Ea corespunde intereselor Lituaniei", a declarat pentru AFP ministru lituanian al Apărării, Juozas Olekas.

"Consolidarea puterii militare ruse ar putea submina securitatea Lituaniei", a adăugat el.

Decizia Parisului a fost salutată şi la Washington. În plină criză ucraineană, Statele Unite au exercitat presiuni la cel mai înalt nivel, timp de luni de zile, împotriva acestui contract potrivit căruia două nave de război urmează să fie livrate Moscovei în octombrie 2014 şi în 2015.

Condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea primeia dintre cele două nave de război de tip Mistral Rusiei "nu sunt îndeplinite până în prezent", având în vedere agravarea situaţiei în Ucraina, a anunţat Palatul Elysée miercuri.

Franţa a "înţeles presiunea comunităţii internaţionale", în plină criză ucraineană, şi a decis să suspende "până în noiembrie" livrarea primului portelicopter, a anunţat o sursă diplomatică franceză.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici