Ţările în care este cel mai bine să fii copil

Copiii din ţările cu cele mai mari emisi de dioxid de carbon sunt cei mai sănătoşi, în schimb cei din ţările sărace suferă atât din cauza sărăciei cât şi din cauza schimbărilor climatice, relatează The Guardian.

2447 afișări
Imaginea articolului Ţările în care este cel mai bine să fii copil

Ţările în care este cel mai bine să fii copil

Toate ţările din lume au probleme în a oferi o protecţie pentru sănătatea copiilor în faţa schimbărilor climatice şi a practicilor de marketing agresiv, spune un nou studiu, comandat de la multe organizaţii şi publicat în jurnalul medical The Lancet.

Cercetarea arată că, în ciuda îmbunătăţirilor în materie de nutriţie şi educaţie din ultimi 20 de ani, „copiii din ziua de azi se confruntă cu un viitor incert”.

Schimbările climatice, degradarea ecologică, migraţia populaţiei, conflictele, inegalităţile şi practicile comerciale exagerate ameninţă  sănătatea şi viitorul fiecărui copil, în toate ţările, reiese din studiu.

Anthony Costello, profesor la Univeristatea din Londra, a spus pentru The Guardian: „Schimbările climatice ameninţă viitorul copiilor, deci trebuie să oprim emisile de carbon cât mai repede posibil şi totodată să cerem reguli stricte  în promovarea ţigărilor, alcoolului, băuturilor îndulcite cu zahăr, jocurilor de noroc.”

Norvegia, Coreea de Sud, Olanda, Franţa şi Irlanda sunt ţările cele mai bune pentru copii. La polul opus găsim Republica Central Africană , Ciad, Somalia, Nigeria şi Mali.

Autor: Gabriel Negreanu

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici