Televiziunea din Kîrgîzstan, luată cu asalt de manifestanţi, şi-a reluat emisia - VIDEO

Televiziunea din Kîrgîzstan, al cărei sediu a fost luat cu asalt de sute de manifestanţi ai opoziţiei, şi-a reluat emisia.

24 afișări
Imaginea articolului Televiziunea din Kîrgîzstan, luată cu asalt de manifestanţi, şi-a reluat emisia - VIDEO

Televiziunea din Kîrgîzstan, luată cu asalt de manifestanţi, şi-a reluat emisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproximativ 100.000 de manifestanţi sunt în piaţa din Bişkek. (Opozantul) Temir Sariiev a fost deja eliberat şi va susţine în curând o alocuţiune televizată", a declarat opozanta Jyparkoul Arykova, la televiziune.

Cu puţin timp înainte, sute de manifestanţi intraseră în forţă în sediul televiziunii naţionale, preluând controlul asupra întregii clădirii, potrivit unui jurnalist al AFP. Toate canalele şi-au încetat emisia.

Confruntări violente au izbucnit între opozanţi şi poliţie miercuri, la Bişkek, în apropierea preşedinţiei, pe care mii de manifestanţi încercau să o ia cu asalt.

Alte oraşe din ţară au fost teatrul violenţelor, în special Talas (nord-vest), Narin (centru) şi Tokmok (în apropiere de Bişkek), unde opozanţii au preluat controlul mai multor clădiri oficiale.

Manifestanţii cer demisia şefului statului, Kurmanbek Bakiev, acuzat de derivă autoritară. Acesta a ajuns la putere în martie 2005, în urma unei revoluţii declanşate în urma violenţelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici