Tensiune în Golf: Iranul a emis un avertisment sever către Statele Unite

  • Iranul a emis un avertisment către SUA cu privire la posibilitatea de a viza două nave de marfă în Orientul Mijlociu.
  • SUA au fost avertizate să nu ţintească nave de marfă iraniene descrise ca "arsenale plutitoare" într-un videoclip al armatei.
4962 afișări
Imaginea articolului Tensiune în Golf: Iranul a emis un avertisment sever către Statele Unite

Tensiune în Golf: Iranul a emis un avertisment sever către Statele Unite

Behshad şi Saviz sunt suspectate de mult timp de a servi drept baze de operaţiuni avansate pentru comandourile iraniene, notează Sky News.

Ambele nave sunt înregistrate ca nave comerciale de marfă la o companie cu sediul la Teheran, care a fost sancţionată de Trezoreria SUA ca fiind o acoperire pentru compania de stat Islamic Republic of Iran Shipping Lines.

Saviz şi Behshad au zăbovit ani de zile în Marea Roşie, în largul Yemenului, fiind suspectate că ar fi servit ca poziţii de spionaj pentru Garda Revoluţionară paramilitară iraniană.

În declaraţia video a regulate iraniene, un narator a descris pentru prima dată navele ca fiind "arsenale plutitoare".

Naratorul a descris nava Behshad ca fiind în ajutorul unei misiuni iraniene de "contracarare a pirateriei în Marea Roşie şi în Golful Aden".

Cu toate acestea, Iranul nu este cunoscut în mod public ca participând la niciuna dintre campaniile recente împotriva pirateriei somaleze în creştere în regiune.

Declaraţia se încheie cu un avertisment suprapus cu un montaj de imagini cu nave de război americane şi un steag american.

"Cei care se implică în activităţi teroriste împotriva Behshad sau a unor nave similare pun în pericol rutele maritime internaţionale, securitatea şi îşi asumă responsabilitatea globală pentru potenţiale riscuri internaţionale viitoare", se arată în videoclip.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici