Iranul a capturat o navă militară sud-coreeană, în Golful Persic

  • Nave militare ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au capturat un vas sud-coreean, în Golful Persic.
  • Coreea de Sud cere eliberarea imediată a navei.
  • Incidentul intervine în conextul în care Coreea de Sud a blocat active bancare iraniene, în virtutea sancţiunilor impuse de SUA.
2313 afișări
Imaginea articolului Iranul a capturat o navă militară sud-coreeană, în Golful Persic

Tensiuni între Iran şi Coreea de Sud, după capturarea unei nave în Golful Persic

Nave militare ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au capturat, luni, un petrolier care naviga în Golful Persic sub pavilion sud-coreean, în contextul în care Seulul a blocat active bancare iraniene în virtutea sancţiunilor dispuse de SUA.

Conform presei iraniene, citată de agenţia Reuters, petrolierul "Hankuk Chemi" a fost capturat de nave militare iraniene sub acuzaţia că ar fi sursă de poluare cu substanţe chimice.

Nava comercială, la bordul căreia erau marinari din Coreea de Sud, Indonezia, Vietnam şi Myanmar, a fost escortată în Portul Bandar Abbas.

Ministerul de Externe de la Seul a cerut Iranului eliberarea imediată a vasului comercial.

Incidentul intervine în contextul în care un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean de Externe este aşteptat la Teheran pentru discuţii despre fonduri iraniene în valoare de şapte miliarde de dolari blocate în conturi din Coreea de Sud din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici