Tensiuni la summitul G7. Trump va pleca mai devreme, pe fondul unui schimb de replici cu Macron şi Trudeau

Preşedintele american Donald Trump va pleca cu câteva ore mai devreme de la summitul liderilor Grupului ţărilor puternic industrializate (G7), pe fondul unor disensiuni profunde cu ceilalţi lideri în legătură cu decizia SUA de a impune taxe vamale suplimentare şi celor mai importanţi aliaţi.

6243 afișări
Imaginea articolului Tensiuni la summitul G7. Trump va pleca mai devreme, pe fondul unui schimb de replici cu Macron şi Trudeau

Tensiuni la summitul G7. Trump va pleca mai devreme, pe fondul unui schimb de replici cu Macron şi Trudeau

Casa Albă a anunţat că Trump va pleca de la summit în cursul dimineţii de sâmbătă, urmând să lipsească de la şedinţele pe teme precum protecţia mediului şi schimbările climatice, potrivit Financial Times.

Înainte de summit, liderul de la Casa Albă a avut un schimb dur de replici cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul canadian Justin Trudeau.

Macron, care nu s-a ferit să semnaleze clar disensiunile apărute între SUA şi Franţa, a scris pe Twitter: "Preşedintele american poate că nu are o problemă să fie izolat, dar nici noi nu vom avea o problemă să semnăm un acord între şase ţări, dacă va fi cazul". Cele şase ţări (ţările G7, exceptând SUA), "reprezintă valorile, reprezintă o piaţă economică cu tradiţie istorică şi care este acum o adevărată forţă internaţională".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici