Tensiuni militare între Taiwan şi China după vizita unui oficial american la Taipei. 18 avioane militare chineze s-au apropiat periculos

  • Tensiuni militare între Taiwan şi China după vizita la Taipei a unui oficial american
  • China a condamnat vehement vizita în Taiwan a subsecretarului american pentru Afaceri Economice
  • Cel puţin 18 avioane militare chineze s-au apropiat periculos de Taiwan
4084 afișări
Imaginea articolului Tensiuni militare între Taiwan şi China după vizita unui oficial american la Taipei. 18 avioane militare chineze s-au apropiat periculos

Tensiuni militare între Taiwan şi China după vizita unui oficial american la Taipei. 18 avioane militare chineze s-au apropiat periculos

Taiwanul a mobilizat, vineri, avioane de vânătoare ca reacţie la zboruri militare de intimidare efectuate de armata chineză în contextul vizitei la Taipei a unui membru al Administraţiei Donald Trump, informează agenţia de presă Reuters.

China a condamnat vehement vizita în Taiwan a subsecretarului american pentru Afaceri Economice, Keith Krach, avertizând că evenimentul va fi urmat de "reacţia necesară". China este deranjată de intensificarea relaţiilor Statelor Unite cu Taiwanul, teritoriu chinez. Armata chineză a lansat o serie de exerciţii militare în apropierea Taiwanului.

Potrivit Guvernului de la Taipei, 18 avioane militare chineze s-au apropiat vineri de Taiwan. "Pe 18 septembrie, două bombardiere H-6, opt avioane de vânătoare J-16, patru J-10 şi patru J-11 au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan, intrând în zona de identificare aeriană taiwaneză. Forţele Aeriene taiwaneze au mobilizat avioane de vânătoare şi au activat sistemele antiaeriene", a transmis Ministerul Apărării de la Taipei.

Administraţia de la Beijing a explicat că exerciţiile militare sunt o "acţiune necesară pentru protejarea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale".

Statele Unite au relaţii diplomatice oficiale cu Republica Populară China, nu şi cu Taiwanul, dar furnizează arme Taiwanului şi sunt acuzate de susţinerea aspiraţiilor proindependenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici