Tir de rachetă în SIRIA: Cel puţin patru civili, inclusiv copii, ucişi în provincia siriană Alep - ONG

Armata siriană a tras duminică dimineaţa o rachetă de tip sol-sol împotriva localităţii Tall Rifaat, în nordul ţării, omorând cel puţin patru civili, inclusiv copii, potrivit unui ONG sirian.

214 afișări
Imaginea articolului Tir de rachetă în SIRIA: Cel puţin patru civili, inclusiv copii, ucişi în provincia siriană Alep - ONG

Tir de rachetă în SIRIA: Cel puţin patru civili, ucişi în provincia siriană Alep - ONG (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Militanţi împotriva regimului din cadrul Centrului Media din Alep au anunţat că este vorba despre o rachetă de tip Scud, dar această informaţie nu poate să fie verificată în mod independent.

Racheta, care a provocat moartea a două femei, a rănit mai multe persoane şi a distrus numeroase case în această localitate din provincia Alep, precizează ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Comisia Generală a Revoluţiei Siriene, o reţea de militanţi, a anunţat 30 de răniţi şi distrugerea a zece case, precizând că o mamă şi cele două fiice ale sale se află printre victime.

"Bilanţul ar putea să crească, corpuri fiind prinse sub moloz", a anunţat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o largă reţea de militanţi, surse medicale şi militare de pe teritoriul întregii ţări.

Înregistrări video difuzate de ONG şi militanţi surprind bărbaţi îndepărtând moloz şi dărâmături, după care scot corpul unui copil, în strigătele mulţimii.

În februarie, opozanţi au acuzat armata că a tras, de la o bază situată în regiunea Damasc, rachete de tip Scud împotriva unui cartier din oraşul Alep, omorând 58 de persoane, inclusiv 36 de copii, potrivit unui bilanţ întocmit de Observator. Damascul a negat că a utilizat rachete de tip Scud.

Tot în regiunea Alep, confruntări violente au izbucnit duminică în incinta aeroportului militar de la Kouweiris, într-o nouă încercare a rebelilor de a prelua controlul asupra instalaţiei.

La începutul anului, rebelii s-au lansat într-o "luptă pentru aeroporturile din Alep" cu scopul de a priva regimul de principalul său atu, vizând aeroportul internaţional, pe cele militare de la Jarrah şi Kouweiris, la est, pe cel de la Mennegh, la nord, şi pe cel de la Nairab, la sud. Pentru moment, ei deţin controlul asupra aeroportului de la Jarrah.

Mai la nord, în provincia Idleb, confruntări violente afectau, de asemenea, împrejurimile importantului aeroport militar de la Abu el-Dhour, asediat de mai multe luni de către rebeli, potrivit Observatorului.

"Rebelii au pătruns în incinta aeroportului, dar se află la periferie şi se angajează în confruntări violente cu militari", precizează Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului. "Este vorba despre un aeroport militar important, deoarece este funcţional încă", adaugă el.

Regimul lui Bashar al-Assad este acuzat de către opoziţie, dar şi de Israel şi occidentali, că a recurs la armament chimic împotriva populaţiei civile, într-un război împotriva rebelilor ce durează de doi ani.

Damascul respinge acuzaţiile, în timp ce aliatul său rus a avertizat Occidentul împotriva utilizării acestui dosar ca "alibi" pentru a interveni militar în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici