Tirana confirmă că Washingtonul i-a cerut ajutorul pentru distrugerea arsenalului chimic sirian

Washingtonul a solicitat Tiranei să organizeze pe teritoriul său distrugerea arsenalului chimic sirian, a confirmat preşedintele Parlamentului albanez Ilir Meta, precizând că "până în prezent nu a fost luată nicio decizie" în această privinţă.

373 afișări
Imaginea articolului Tirana confirmă că Washingtonul i-a cerut ajutorul pentru distrugerea arsenalului chimic sirian

Tirana confirmă că Washingtonul i-a cerut ajutorul pentru distrugerea arsenalului chimic sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost contactaţi de către Statele Unite, însă până în acest moment nu a fost luată nicio decizie", a declarat Meta, joi seara, într-un interviu pentru postul de televiziune Top Channel.

Meta a asigurat că "orice decizie va fi transparentă şi va ţine cont de interesele ţării".

"Nu cred că Albania are aceleaşi capacităţi ca alte ţări mai mari şi mai dezvoltate", a adăugat Meta, liderul Mişcării Socialiste pentru Integrare.

Zeci de persoane s-au adunat joi, în faţa Parlamentului, pentru a protesta faţă de o eventuală distrugere a arsenalului chimic sirian pe teritoriul Albaniei.

"Autorităţile nu trebuie să permită distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul albanez, Albania ar trebui să se opună cu fermitate acestei cereri", a declarat în faţa mulţimii Sazan Guri, un reprezentant al Alianţei împotriva importului de deşeuri (AKIP), în timp ce manifestanţii scandau "Nu, nu armelor chimice".

AKIP, un ONG local, a îndemnat la organizarea altei manifestaţii sâmbătă, în faţa sediului Guvernului albanez, şi i-a invitat pe albanezi să semneze o petiţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici