Opoziţia siriană susţine că rebelii nu controlează niciun depozit de arme chimice

Opoziţia siriană susţine că nu deţine controlul asupra niciunui depozit de arme chimice, respingând informaţiile Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

110 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană susţine că rebelii nu controlează niciun depozit de arme chimice

Opoziţia siriană susţine că rebelii nu controlează niciun depozit de arme chimice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Luni, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice anunţa că unul din depozitele de armament chimic se află într-o zonă aflată sub controlul insurgenţilor.

"Există depozite de arme chimice aflate sub controlul regimului care sunt atacate de Armata Siriană Liberă (ASL), dar deocamdată niciun depozit nu este sub controlul rebelilor", anunţă Coaliţia Naţională Siriană (CNS), principala entitate a opoziţiei siriene.

Luni, directorul OIAC, Ahmet Uzumcu, a declarat că experţii internaţionali prezenţi în Siria de la 1 octombrie au vizitat între cinci şi 20 de locaţii unde sunt fabricate arme chimice. Alte 15 depozite de arme chimice urmează să fie vizitate, unul fiind, potrivit directorului OIAC, sub controlul insurgenţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici