Tiruri de artilerie ale Coreei de Nord în Marea Galbenă

Coreea de Nord a efectuat luni mai multe tiruri de artilerie în Marea Galbenă, într-o zonă frontalieră sensibilă cu Corea de Sud, în timp ce tensiunile dintre cei doi vecini s-au intensificat, a anunţat un oficial guvernamental de la Seul.

39 afișări
Imaginea articolului Tiruri de artilerie ale Coreei de Nord în Marea Galbenă

Tiruri de artilerie ale Coreei de Nord în Marea Galbenă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bateriile nord-coreene au efectuat tiruri în mare astăzi, în largul coastei vestice", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, armata nord-coreeană a efectuat aproximatvi 100 de tiruri.

Aceste tiruri intervin în timp ce Coreea de Sud desfăşoară, luni, cea de-a cincea şi ultima zi a manevrelor navale în apropiere de zona de frontieră.

Acestea au loc într-un moment în care Seulul cere eliberarea unui vapor de pescuit nord-coreean şi a echipajului său, capturaţi sâmbătă de Phenian în Marea Galbenă (est), în apropiere de zona economică exclusivă nord-coreeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici