Trafic de date al unor site-uri ale armatei americane, redirecţionat prin servere din China

Traficul de date al unor site-uri guvernamentale americane a fost redirecţionat, scurt timp, prin servere din China, în aprilie, anunţă membrii comisiei de anchetă a Congresului, citaţi de CNN.

35 afișări
Imaginea articolului Trafic de date al unor site-uri ale armatei americane, redirecţionat prin servere din China

Trafic de date al unor site-uri ale armatei americane, redirecţionat prin servere din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Timp de 18 minute, aproximativ 15 la sută din traficul de date a fost redirecţionat prin China, inclusiv date din site-uri ale armatei americane, Forţelor Navale, Corpului Marinei Militare, Forţelor Aeriene, oficiului secretarului Apărării, Senatului şi NASA, potrivit unui raport al Comisiei economice şi de revizuire a securităţii SUA - China.

Potrivit raportului, traficul de date a fost redirecţionat de China Telecom, o companie de stat.

Nu se ştie dacă redirecţionarea datelor a fost intenţionată, dacă Guvernul chinez a jucat vreun rol în acest incident sau dacă au fost compromise informaţii sensibile.

"Departamentul Apărării este preocupat de redirecţionarea traficului Internet în mod intenţionat, în afara operaţiunilor normale. Securitatea informaţiilor Pentagonului nu a fost afectată de redirecţionare", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, locotenent-colonelul April Cunningham.

"Pentagonul este pe cale să stabilească procedurile pentru abordarea eventualelor vulnerabilităţi actuale şi viitoare", subliniază Cunningham.

Larry Wortzel, un membru al comisiei de investigare, a declarat că, în condiţiile în care date militare au fost accesate timp de 18 minute, ar fi posibil să fi fost "preluate puţine informaţii" cu ajutorul "unor computere puternice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici