Traficul aerian a fost suspendat la Benghazi din motive de securitate. A fost reluat vineri după-amiază

Traficul aerian a fost suspendat fără un avertisment prealabil, în noaptea de joi spre vineri, pe aeroportul din Benghazi din "motive de securitate", după atacul comis marţi seară asupra consulatului american din acest oraş, situat în estul Libiei, a declarat o sursă aeroportuară. Vineri după-amiazp, traficul a fosr reluat.

142 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian a fost suspendat la Benghazi din motive de securitate. A fost reluat vineri după-amiază

Traficul aerian a fost suspendat la Benghazi din motive de securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit ordin joi să suspendăm imediat toate zborurile din motive de securitate", a declarat această sursă sub protecţia anonimatului, precizând că decizia a fost anunţată la ora locală 1.30 (2.30, ora României). 

"În spatele acestei decizii s-ar afla ameninţări referitoare la eventuala prezenţă a unor rachete sol-aer portabile. Dar, deocamdată, nu avem confirmarea cauzei", a adăugat sursa.

În urma conflictului libian, ţările occidentale şi NATO au vorbit despre dispariţia a mii de rachete sol-aer dirijate, portabile şi cu lansare de pe umăr.

Potrivit unor martori oculari de la Benghazi, oraşul a fost survolat câteva ore în noaptea de joi spre vineri de "avioane fără pilot". Un jurnalist AFP a afirmat că oraşul a fost survolat de cel puţin un avion, dar nu a putut să confirme dacă era vorba despre unul fără pilot.

Traficul aerian s-a reluat vineri pe aeroportul din Benghazi, în estul Libiei, după ce a fost suspendat de joi seară din motive de securitate, au afirmat surse aeroportuare, transmite AFP.

"Biroul de aviaţie civilă a dat ordin ca aeroportul să fie redeschis, după ce au fost asigurate condiţiile de securitate", a declarat această sursă sub protecţia anonimatului.

Cu câteva ore mai devreme, o sursă aeroportuară a declarat pentru AFP că în spatele deciziei de a suspenda toate zborurile s-ar fi aflat "ameninţări referitoare la eventuala prezenţă a unor rachete sol-aer portabile", însă sursa respectivă a precizat că nu a fost confirmată cauza.


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici