Traficul aerian tinde să revină la normalitate

Traficul aerian tinde să se reia progresiv, după criza provocată de norii de cenuşă emanaţi de vulcanul islandez Eyjafjöll.

30 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian tinde să revină la normalitate

Traficul aerian tinde să revină la normalitate în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AFGANISTAN: Aproximativ 6.500 de militari NATO, în principal americani, nu au putut fi transferaţi pe teren din cauza restricţiilor aeriene.

AUSTRIA: Spaţiul aerian austriac a fost redeschis.

BELGIA: Traficul aerian a fost reluat parţial.

BULGARIA: Spaţiul aerian a fost redeschis.

CANADA: 1.500 de pasageri francezi blocaţi la Montreal au luat avionul luni seara pentru a reveni acasă.

CEHIA: Spaţiul aerian este deschis până miercuri la ora 10.00 GMT (13.00, ora României).

CHINA: Compania Air China a anunţat reluarea unor curse spre capitalele europene.

DANEMARCA: Întregul spaţiu aerian danez a fost redeschis de miercuri până joi la 06.00 GMT (09.00, ora României).

ELVEŢIA: Spaţiul aerian este deschis.

FINLANDA: Aeroportul din Helsinki, cel mai important din Finlanda, a fost închis din nou până miercuri, ora 18.00 GMT (21.00 ora României).

FRANŢA: Toate cursele pe distanţe lungi erau operaţionale miercuri pe aeroporturile din Paris, la fel ca şi 90 la sută din cursele pe distanţe medii şi scurte. Prioritară este repatrierea zecilor de mii de francezi blocaţi în străinătate.

GERMANIA: Spaţiul aerian german a fost redeschis în totalitate miercuri începând cu ora 9.00 GMT (12.00, ora României). Lufthansa, cea mai mare companie din Europa, a anunţat reluarea normală a traficului începând de joi. Compania va asigura aproximativ 1.800 de curse joi, faţă de 700 miercuri. Air Berlin va reveni la un serviciu normal "în cursul zilei" de miercuri.

ISLANDA nu este afectată de cenuşa vulcanică datorită direcţiei vântului.

ITALIA: Spaţiul aerian a fost redeschis de marţi.

JAPONIA: Companiile aeriene japoneze au reluat cursele spre Europa.

LUXEMBURG: Traficul aerian luxemburghez a fost reluat marţi.

MAREA BRITANIE: Traficul aerian a fost reluat miercuri. Aeroportul Heathrow a fost redeschis marţi seara. În nordul Scoţiei, spaţiul aerian al insulelor Orkney şi Shetland a fost închis din nou miercuri, între orele 12.00 şi 18.00 GMT (15.00 şi 21.00 ora României).

NORVEGIA: Deschiderea totală a spaţiului aerian va rămâne în vigoare până miercuri la ora 12.00 GMT (15.00, ora României) şi probabil până joi la ora 0.00 GMT (3.00, ora României).

OLANDA: Spaţiul aerian este deschis, dar nu pentru toate zborurile. Între 600 şi 700 de zboruri vor fi asigurate miercuri cu plecare sau sosire pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, respectiv 60-70 la sută din cursele zilnice în timp normal.

POLONIA: Spaţiul aerian polonez este deschis în totalitate de miercuri de la ora 5.00 GMT (8.00, ora României).

ROMÂNIA: Spaţiul aerian este deschis.

RUSIA: Spaţiul aerian este deschis.

SERBIA, MUNTENEGRU şi CROAŢIA menţin deschise spaţiile aeriene.

SLOVENIA: Spaţiul aerian rămâne deschis.

SPANIA: În această ţară nu au existat probleme din cauza norului de cenuşă vulcanică. Compania Iberia a anulat 963 de curse aeriene în perioada 15 - 20 aprilie.

STATELE UNITE: Companiile aeriene care operează între Europa şi Statele Unite au anulat 78 la sută dintre zboruri timp de cinci zile.

SUEDIA: Spaţiul aerian suedez este deschis aproape în totalitate. Compania scandinavă SAS prevede o revenire la normal a traficului aerian vineri.

TURCIA: Ultimele restricţii ale traficului aerian au fost ridicate.

UCRAINA: Majoritatea aeroporturilor sunt deschise, inclusiv cel de la Kiev.

UNGARIA: Spaţiul aerian este deschis în totalitate.

ŢĂRILE BALTICE menţin deschise spaţiile aeriene.

ŢĂRILE DIN GOLFUL PERSIC: Principalele companii aeriene din Golf şi-au reluat miercuri zborurile înspre Europa. Curse suplimentare vor fi organizate pentru recuperarea întârzierilor din ultimele cinci zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici