Tragedia din Bangladesh: Bilanţul victimelor a ajuns la 610 morţi

Bilanţul prăbuşirii unei clădiri în Bangladesh a ajuns duminică la 610 de morţi, după descoperirea unor noi cadavre sub dărâmături, la peste zece zile de la catastrofa industrială din această ţară, a anunţat armata.

524 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Bangladesh: Bilanţul victimelor a ajuns la 610 morţi

Tragedia din Bangladesh: Bilanţul victimelor a ajuns la cel puţin 600 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul este de acum de 610 morţi", a declarat pentru AFP locotenentul Imran Khan, membru al echipei care coordonează operaţiunile de salvare. Un număr de 41 de cadavre au fost recuperate duminică. Bilanţul ar urma să crească însă în continuare, a precizat el.

Rana Plaza, situată în Sevar, la periferia capitalei Dhaka, s-a prăbuşit la 24 aprilie, în momentul în care în interior se aflau aproximativ 3.000 de muncitori în confecţii.

Echipele de salvare au recuperat 2.437 de supravieţuitori, a adăugat Imran Khan.

Identificarea victimelor este dificilă din cauza stării în care se află cadavrele, de cele mai multe ori desfigurate de starea avansată de descompunere, potrivit autorităţilor.

"Nu am identificat decât o mică parte, graţie telefoanelor mobile pe care le aveau în buzunare sau cardurilor de salariu oferite de atelier", a precizat pentru AFP administratorul adjunct al districtului Dhaka, Zillur Rahman Chowdhury.

Alte cadavre se află cu siguranţă în continuare sub dărâmături, având în vedere mirosul de putrefacţie care persistă în zonă, a adăugat el.

Potrivit unui oficial din cadrul anchetei, vibraţiile produse de generatoarele mari ar fi determinat prăbuşirea clădirii, care era deja într-o stare precară, potrivit martorilor oculari.

Aproximativ 12 persoane au fost arestate în cadrul anchetei, între care proprietarul imobilului şi proprietarii atelierelor de confecţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici