TRAGEDIA DIN SPANIA: Declaraţiile unui martor ocular despre mecanicul trenului deraiat

Mecanicul trenului care a deraiat, miercuri, la Santiago de Compostela a povestit la scurt timp după accident că nu a reuşit să frâneze pentru că trenul "mergea prea repede", a declarat un martor ocular pentru postul de televiziune spaniol Antena 3, relatează AFP.

5775 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA DIN SPANIA: Declaraţiile unui martor ocular despre mecanicul trenului deraiat

Mecanicul trenului deraiat în Spania ar fi mărturisit că nu a putut frâna din cauza vitezei mari

Potrivit acestui riveran, Evaristo Iglesias, care s-a grăbit spre locul accidentului pentru a ajuta răniţii, mecanicul i-a mărturisit că mergea prea repede şi că nu a reuşit să oprească trenul.

"Spunea că ar fi trebuit să frâneze şi să reducă viteza la 80 dar că nu a mai putut, pentru că mergea prea repede", a mărturisit acest bărbat.

"Nu înceta să spună «Vreau să mor, vreau să mor». Nu înceta să repete acest lucru, să spună că nu voia să vadă aşa ceva", a adăugat Evaristo Iglesias în acest interviu difuzat duminică.

Rănit, cu faţa plină de sânge, mecanicul Francisco Jose Garzon Amo, a fost luat de echipele de salvare şi spitalizat.

O tânără pasageră a trenului care a supravieţuit accidentului, Carla Serrano, a povestit că a văzut înscrisă viteza de 200 de kilometri pe oră pe ecranul de informare din vagonul său, într-un interviu acordat televiziunii publice.

"Tocmai ieşiserăm din tunel şi logodnicul meu mi-a spus: «Mergem cu 200 la oră». M-am uitat şi era adevărat", a afirmat tânăra, care se întorcea de la Madrid, unde fusese la o expoziţie consacrată lui Salvador Dali.

"Era oribil. Erau oameni morţi pe şine", a povestit tânăra, care a suferit răni uşoare.

Un număr de 79 de persoane au murit în accidentul survenit la patru kilometri de Santiago de Compostela, în timp ce trenul intra într-o curbă periculoasă, unde limita de viteză era de 80 de kilometri pe oră.

Mecanicul trenului, în vârstă de 52 de ani, a recunoscut într-o discuţie prin radio cu gara, dezvăluită de cotidianul El Pais, chiar înaintea accidentului, că mergea cu 190 de kilometri pe oră în loc de 80. Plasat în arest preventiv şi acuzat de "omucidere din culpă", el urmează să fie audiat duminică de un tribunal din Santiago de Compostela.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici