TRAGEDIA Germanwings: Rudele victimelor pregătesc o acţiune în instanţă în SUA contra Lufthansa

Familiile pasagerilor decedaţi în accidentul aviatic în care un avion al companiei aeriene Germanwings s-a prăbuşit în munţii Alpi, în Franţa, pregătesc o acţiune în instanţă împotriva companiei Lufthansa în Statele Unite, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

218 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA Germanwings: Rudele victimelor pregătesc o acţiune în instanţă în SUA contra Lufthansa

Rudele victimelor zborului Germanwings pregătesc o acţiune în instanţă în SUA contra Lufthansa (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Reprezentanţii firmei aeriene germane Lufthansa, din care face parte şi compania low-cost Germanwings, au propus familiilor victimelor despăgubiri în valoare de 25.000 de euro pentru fiecare pasager în luna iunie, însă propunerea a fost refuzată de acestea, fiind considerate insuficiente pentru pierderile suferite.

Spre deosebire de legea germană, cea americană prevede o gamă largă de compensaţii oferite victimelor în caz de prejudiciu moral.

"Pregătim o acţiune în instanţă în Statele Unite", a declarat Elmar Giemulla, avocatul care reprezintă în instanţă câteva familii germane, citată duminică de publicaţia germană Bild am Sonntag.

Reprezentanţii companiei Germanwings au refuzat să comenteze informaţiile respective, precizând doar că aceste compensaţii financiare ar putea creşte la "cel puţin 100.000 de euro" per pasager şi, în unele cazuri, să ajungă chiar la un milion de euro.

"Avem dificultăţi în a găsi cât mai repede posibil o soluţie ca cei apropiaţi victimelor să primească acele compensaţii financiare la care au dreptul", se precizează într-un comunicat al companiei.

Rudele victimelor au primit deja o sumă de 50.000 alocată de compania aeriană germană după producerea accidentului aviatic, compensaţii oferite în scopul unui ajutor financiar.

Potrivit avocatului Elmar Giemulla, acţiunea în instanţă din Statele Unite împotriva companiei Luthansa are ca scop descoperirea motivelor pentru care conducerea Germanwings l-a păstrat ca angajat pe Andreas Lubitz, copilotul care a prăbuşit avionul în care se aflau 149 de persoane, deşi acesta suferea de depresie.

Conform examinărilor realizate asupra cutiei negre a avionului Airbus A320, accidentul a fost provocat de copilotul care a deturnat avionul din cursa de la Barcelona la Dusseldorf pentru a-l prăbuşi în Alpii francezi, producând moartea tuturor celor 149 de pasageri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici