Rămăşiţele a 44 de victimele ale accidentului Germanwings au fost repatriate

Rămăşiţele a 44 de victime ale accidentului în care a fost implicat un avion al companiei Germanwings în martie au ajuns la Duesseldorf, unde vor fi predate familiilor pentru a fi înhumate, relatează BBC News Online.

156 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele a 44 de victimele ale accidentului Germanwings au fost repatriate

Rămăşiţele a 44 de victimele ale accidentului Germanwings au fost repatriate (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Lufthansa, compania mamă, a trimis sicriele cu un avion cargo marţi noaptea, din Marsilia.

Copilotul Andreas Lubitz ar fi prăbuşit intenţionat avionul Airbus A320 în Alpii Francezi în martie, provocând moartea a 150 de persoane. Şaisprezece dintre victime erau de la şcoala gimnazială Joseph-Koenig din Haltern şi se întorceau dintr-un schimb de experienţă la Barcelona.

Familiilor li se va permite să viziteze sicriele în interiorul hangarului din Duesseldorf miercuri. Elmar Giemulla, avocat al unora dintre familiile victimelor, a declarat că sosirea lor le va oferi rudelor sentimentul că "s-a încheiat".

"Familiile încearcă un sentiment de negare. Nu pot şi nu vor să realizeze că le-au murit copiii", a declarat Giemulla. "Va fi dur când vor vedea scriele, dar este necesar, pentru că au nevoie de o încheiere", a adăugat el.

Rămăşiţele celorlalte victime vor fi repatriate în săptămânile următoare. Pasagerii proveneau din 18 ţări, inclusiv Australia, Argentina şi Japonia, dar majoritatea erau din Spania sau Germania.

Repatrierea unora dintre cadavre a fost întârziată din cauza unor erori privind certificatele de deces în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici