Tragedie în Chicago: O elevă premiantă care participase la învestitura lui Barack Obama a fost împuşcată mortal într-un parc

O elevă premiantă în vârstă de 15 ani care participase la ceremonia de învestitură a preşedintelui Barack Obama a fost împuşcată mortal în cartierul Kenwood din Chicago, la câteva străzi de şcoala unde învăţa, potrivit CBS Chicago.

1455 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Chicago: O elevă premiantă care participase la învestitura lui Barack Obama a fost împuşcată mortal într-un parc

O elevă premiantă care participase la învestitura lui Barack Obama a fost împuşcată mortal într-un parc(Imagine: CBS Chicago)

Reporterii CBS au relatat că Hadiya Pendleton, elevă în vârstă de 15 ani, se adăpostise de ploaie sub un foişor din parcul Vivian Gordon Harsh Park, alături de alţi copii, în momentul în care un individ a sărit un gard şi s-a îndreptat spre ei, deschizând focul.

Cu câteva zile în urmă Hadiya cântase, împreună cu trupa ei, la festivitatea de învestitură a preşedintelui Barack Obama. În cadrul şcolii King College Prep High School, eleva era premiantă, jucătoare de volei şi majoretă.

După atac, tinerii au fugit speriaţi, iar Pendelton şi un alt băiat s-au prăbuşit la câteva străzi distanţă. Eleva primise un glonţ în spate şi a decedat după o oră la spital. Celălalt copil a fost împuşcat în picior şi a scăpat cu viaţă.

Locatarii au declarat că sunt şocaţi de eveniment, deoarece împuşcăturile sunt extrem de rare în cartierul lor. "Nu prea avem crime. Au existat câteva spargeri în ultimii ani de când stau aici, însă nimic care să creeze panică", a explicat Jennife West. Alt locatar care a telefonat la serviciile de urgenţă a explicat că a auzit şase focuri de armă.

Poliţia a declarat că tânăra nu făcea parte din vreo gaşcă şi probabil nu era vizată de atacator, însă este posibil ca tinerii alături de care se adăpostea să fie membri ai unei găşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici