Transparency International: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie

Riscurile de corupţie în instituţiile Uniunii Europene sunt ridicate, în special din cauza unor proceduri decizionale netransparente şi a unei aplicări prea tolerante a reglementărilor existente, potrivit unui raport prezentat joi de ONG-ul Transparency International.

166 afișări
Imaginea articolului Transparency International: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie

Transparency International: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Raportul ONG-ului se bazează pe analiza situaţiei în zece instituţii ale Uniunii Europene, printre care Consiliul, Comisia şi Parlementul europene.

"În ultimii ani, insituţiile europene au luat mai multe măsuri pentru a face ordine în interiorul lor, însă ele sunt fragilizate de complexitatea regulilor, complezenţă şi lipsă de monitorizare", a declarat Carl Dolan, şeful biroului european al Transparency International.

"În pofida unor ameliorări la nivel general, instituţiile Uniunii Europene riscă să fie afectate de corupţie", potrivit ONG-ului.

Comisia Europeană (CE) a salutat contribuţia Transparency International în menţinerea transparenţei şi repectarea normelor etice. "Raportul recunoaşte că Comisia Europeană a totuşi adoptat o serie de măsuri pentru a reduce riscul (corupţiei) la nivelul minim", a declarat un purtător de cuvânt al CE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici