Trei filipinezi, arestaţi pentru că au glumit despre bombe în timpul slujbei Papei Francisc

Trei filipinezi au fost arestaţi după ce au făcut glume privind posibile dispozitive explozive în timpul slujbei oficiate duminică de Papa Francisc la Manilla, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de AFP.

84 afișări
Imaginea articolului Trei filipinezi, arestaţi pentru că au glumit despre bombe în timpul slujbei Papei Francisc

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat şi două femei au fost arestaţi la un punct de control, la intrarea în Parcul Rizal, unde şase milioane de persoane au asistat la slujba oficiată de Suveranul Pontif.

"Unul dintre martori a declarat că l-a auzit pe unul dintre suspecţi spunând că avea o bombă nedetectată de autorităţi", a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei filipineze. Ceilalţi doi suspecţi au vorbit de arme de foc.

"Se amuzau pe seama poliţiei. Dacă ar fi fost auziţi de mulţi oameni din jur s-ar fi putut crea o busculadă", adaugă oficialul citat.

Cei trei riscă o amendă de până la 40.000 de pesos (774 de euro).

Circa 40.000 de agenţi ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi cu ocazia vizitei Papei Francisc în Filipine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici