Trei israelieni catalogaţi drept extremişti, inculpaţi pentru uciderea adolescentului palestinian

Trei israelieni prezentaţi drept extremişti au fost inculpaţi pentru răpirea şi uciderea adolescentului palestinian ars de viu la începutul lunii iulie, la Ierusalim, anunţă Ministerul israelian al Justiţiei.

85 afișări
Imaginea articolului Trei israelieni catalogaţi drept extremişti, inculpaţi pentru uciderea adolescentului palestinian

Trei israelieni catalogaţi drept extremişti, inculpaţi pentru uciderea adolescentului palestinian (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Identităţile inculpaţilor nu au fost dezvăluite. Ministerul israelian al Justiţiei a precizat doar că este vorba de un bărbat de 29 de ani, locatar al coloniei Adam din Cisiordania, şi de doi adolecenţi de 16 ani, membri ai familiei.

Cei trei sunt acuzaţi de răpirea şi asasinarea adolescentului Mohammad Abu Khdeir, în vârstă de 16 ani.

În plus, cei trei sunt acuzaţi de tentativa de răpire a unui copil palestinian în vârstă de şapte ani, în cartierul Beit Hanina din Ierusalimul de Est.

Doi dintre suspecţi ar fi incendiat un magazin palestinian, în localitatea Izmeh, situată în Cisiordania.

Uciderea adolescentului palestinian a fost o reacţie la asasinarea a trei tineri israelieni, un caz pe care Israelul îl atribuie mişcării islamiste Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici