Trei militari au fost ucişi şi 12 civili au fost răniţi în confruntările din estul Ucrainei

Trei soldaţi ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore şi 12 civili au fost răniţi la sfârşitul săptămânii trecute, în estul Ucrainei, în pofida unei stări de relativă acalmie duminică, au anunţat luni autorităţile ucrainene.

268 afișări
Imaginea articolului Trei militari au fost ucişi şi 12 civili au fost răniţi în confruntările din estul Ucrainei

Trei militari au fost ucişi şi 12 civili au fost răniţi în confruntările din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trei militari au fost ucişi în 24 de ore", a informat într-un comunicat Statul Major al operaţiunii militare ucrainene din est, menţionând lupte în apropiere de bastioanele rebele Lugansk şi Doneţk, precum şi lângă Dobalţeve, nu departe de linia de front.

Primăria din Doneţk a anunţat la rândul său că 12 civili au fost răniţi la sfârşitul săptămânii trecute şi mai multe locuinţe au fost avariate de tiruri de artilerie. Aprovizionarea cu gaze în anumite cartiere a fost de asemenea perturbată.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a criticat la rândul său rolul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), responsabilă cu monitorizarea armistiţiului, încălcat frecvent în Ucraina.

În opinia sa, OSCE a "eşuat în misiunea sa" de mediator, determinnd autorităţile de la Kiev "să facă ceva singure".

Confruntările continuă în mod regulat în estul separatist al Ucrainei, în pofida unui armistiţiu încheiat la 5 septembrie, din ce în ce mai puţin respectat.

Peste 4.300 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului între armata ucraineană şi rebelii proruşi în urmă cu peste şapte luni, potrivit celui mai recent bilanţ al ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici