Trei mineri au murit şi alţi 10 au rămas blocaţi în subteran într-o mină din Sudan

Trei mineri au murit şi alţi zece au rămas blocaţi în subteran în nordul Sudanului, după ce mina de aur în care lucrau s-a surpat, a anunţat vineri Compania Sudaneză de Resurse Minerale (SMRC), care deţine mina, relatează Reuters.

127 afișări
Imaginea articolului Trei mineri au murit şi alţi 10 au rămas blocaţi în subteran într-o mină din Sudan

Trei mineri au murit şi alţi 10 au rămas blocaţi în subteran într-o mină din Sudan

Alte trei persoane au fost rănite în urma incidentului, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri în mina Qabqaba, situată în statul Nile River. Cei trei au fost transportaţi la spital şi sunt în stare bună, au anunţat medicii.

Minatul de aur este una dintre principalele surse de venit în Sudan, iar condiţiile de lucru sunt precare. În anul 2017, Sudanul a produs aproximativ 100 de tone de aur.

Compania SMRC a anunţat că echipele de salvatori sunt în contact cu minerii blocaţi şi speră să îi salveze în scurt timp.

„Zece mineri au rămas blocaţi, sunt toţi în viaţă. Compania noastră ţine la standardele de siguranţă şi facem apel la toţi angajaţii noştri să respecte măsurile de siguranţă pentru a evita accidentele”, se menţionează într-un comunicat emis de companie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici