Trei noi cazuri de infectare cu coronavirusul înrudit cu SARS, în Arabia Saudită

Noul coronavirus înrudit cu SARS a fost identificat la trei noi persoane în Arabia Saudită, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

307 afișări
Imaginea articolului Trei noi cazuri de infectare cu coronavirusul înrudit cu SARS, în Arabia Saudită

Trei noi cazuri de infectare cu coronavirusul înrudit cu SRAS, în Arabia Saudită (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Mediafax Foto)

"Ele sunt în prezent în stare critică", a anunţat OMS într-un comunicat.

"Guvernul desfăşoară o anchetă în privinţa acestei epidemii", a adăugat aceasta.

Potrivit primelor informaţii, două dintre cele trei noi cazuri ar putea fi din aceeaşi familie.

Noul coronavirus - nCoV în jargonul medical - a fost depistat pentru prima dată la jumătatea lui 2012.

În total, coronavirusul a fost depistat la 27 de persoane, dintre care 16 au murit, scrie OMS.

Ministerul saudit al Sănătăţii a anunţat în această săptămână că cinci persoane infectate cu acest coronavirus au murit în Arabia Saudită.

O epidemie de SARS (Sindromul respirator acut sever) a provocat moartea a 800 de persoane în China în 2003, declanşând o alertă sanitară la scară mondială.

Noul virus este totuşi diferit de SARS, în special pentru că provoacă o insuficienţă renală rapidă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici