Trei suspecţi, reţinuţi în urma incidentului rasist produs la Manchester

Autorităţile din oraşul britanic Manchester au reţinut, miercuri, trei indivizi suspectaţi de implicare în incidentul rasist produs într-un tramvai, conform autorităţilor metropolitane.

1191 afișări
Imaginea articolului Trei suspecţi, reţinuţi în urma incidentului rasist produs la Manchester

Trei suspecţi, reţinuţi în urma incidentului rasist produs la Manchester

Potrivit poliţiei din Manchester, trei persoane au fost reţinute pentru implicare într-un incident cu caracter rasist.

Printre persoanele reţinute se numără un adolescent în vârstă de 16 ani, informează site-ul publicaţiei The Independent.

Autorităţile britanice au anunţat marţi că investighează un incident cu caracter rasist produs într-un tramvai din oraşul Manchester, după ce un adolescent a fost filmat în timp ce îl jignea pe un bărbat pe care îl considera imigrant. Conform unor surse, bărbatul jignit este veteran al armatei americane.

"Trebuie să fii repatriat; eşti un papagal, coboară acum din tramvai!", striga un adolescent spre un bărbat care părea imigrant.
"Ce vârstă ai?", l-a întrebat calm bărbatul vizat de comentariile rasiste.
"Coboară acum din tramvai, te voi termina, îi termin pe toţi. Să taci, nici măcar nu eşti din Anglia, imigrant nenorocit; imigrant nenorocit", adaugă adolescentul.
"Ce vârstă ai? Câţi ani ai, 18, 19? Eu sunt aici de mai mult timp decât tine", repetă bărbatul.
"Eşti un nenorocit de imigrant, întoarce-te în Africa!", a replicat adolescentul.
"Eşti extrem de ignorant, ştii că nu eşti prea inteligent!?", a comentat bărbatul.
"Coboară acum din tramvai; dacă nu sari acum din tramvai, te dau eu jos!", i-a spus adolescentul, apropiindu-se.

La final, adolescentul a coborât din mijlocul de transport, iar incidentul s-a încheiat. Ceilalţi călători au fost îngroziţi de incident, iar unii l-au raportat la poliţie.

Autorităţile au confirmat că există reclamaţii privind un incident xenofob. "Este vorba de un abuz dezgustător care pur şi simplu nu îşi are locul în societate", a comunicat Poliţia din Manchester.

Incidentele xenofobe s-au multiplicat cu 57% după decizia cetăţenilor Marii Britanii de ieşire din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici