Treizeci şi cinci de români de etnie romă vor fi expulzaţi din Italia

Autorităţile italiene au decis expluzarea din ţară a 35 de români de etnie romă care cerşeau în mod violent în oraşele Veneţia şi Mestre, scrie Corriere della Sera, în ediţia electronică.

104 afișări
Imaginea articolului Treizeci şi cinci de români de etnie romă vor fi expulzaţi din Italia

Treizeci şi cinci de români de etnie romă vor fi expulzaţi din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Românii sunt acuzaţi că cerşeau la limita violenţei în zone turistice din Veneţia şi în oraşul Mestre.

Autorităţile regionale au identificat şi reţinut 35 de români pe numele cărora au fost emise deja mandate de expulzare din Italia.

"Autorităţile italiene au dreptul de a expulza cetăţeni europeni dacă aceştia nu au făcut faţă integrării sociale şi culturale", se arată într-un comunicat al Prefecturii regiunii italiene Veneto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici