Trenul deraiat în Statele Unite circula cu 160 km/h pe un segment cu limita de 80 km/h

Trenul Amtrak care a deraiat în Statele Unite circula cu o viteză de peste 100 de mile pe oră (160 km/h) într-o curbă în care viteza era limitată la 50 de mile pe oră (80km/h), anunţă anchetatori citaţi de Wall Street Journal.

193 afișări
Imaginea articolului Trenul deraiat în Statele Unite circula cu 160 km/h pe un segment cu limita de 80 km/h

Trenul deraiat în Statele Unite circula cu 160 km/h pe un segment cu limita de 80 km/h - surse (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Anchetatorii cred că deraierea a fost provocată de viteza excesivă pentru acel segment de cale ferată.

Şapte persoane au murit, iar 180 au fost rănite după ce şapte vagoane ale trenului Amtrak au deraiat şi s-au răsturnat în apropierea oraşului american Philadelphia.

Autorităţile nu ştiu cu exactitate câte persoane se aflau la bordul trenului, iar căutările printre vagoanele contorsionate continuă.

Trenul Amtrak circula între oraşele Washington DC şi New York, iar accidentul a avut loc la nord de oraşul Philadelphia (statul Pennsylvania).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici