Trump va retrimite forţe militare în Siria dacă gruparea Stat Islamic îşi va recâştiga puterea - CBS

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut posibilitatea ca Stat Islamic şi alte grupări teroriste să-şi recâştige puterea în Siria şi în Afganistan dacă va retrage sau reduce numărul de trupe din aceste ţări şi a afirmat că va trimite forţele americane înapoi dacă ar fi cazul, relatează CNN.

541 afișări
Imaginea articolului Trump va retrimite forţe militare în Siria dacă gruparea Stat Islamic îşi va recâştiga puterea - CBS

Trump va retrimite forţe militare în Siria dacă gruparea Stat Islamic îşi va recâştiga puterea - CBS

Trump, care a anunţat în decembrie că cere personalului să execute o retragere "completă" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, a făcut aceste comentarii vineri într-un interviu înregistrat cu Margaret Brennan, la postul de televiziune CBS, în cadrul emisiunii "Face The Nation".

"Pentru că îngrijorarea din partea şefilor dvs. de informaţii este că, totuşi, în acest vid aţi putea vedea o renaştere a ISIS", i-a spus Brennan.

"Sigur", a răspuns Trump.

"Vedeţi o renaştere a grupurilor teroriste precum Al-Qaeda", a continuat Brennan.

"Şi tu ştii ce vom face? Vom reveni dacă trebuie", a afirmat Trump.

"Avem avioane foarte rapide, avem avioane de transport foarte bune, ne putem întoarce foarte repede şi nu plec", a spus el.

"Avem o bază în Irak şi baza este un edificiu fantastic. Adică, am foat acolo recent şi nu puteam să cred câţi bani s-au cheltuit pe acele piste masive. Şi asta - rareori am văzut aşa ceva", a adăugat Trump.

Vineri, CNN a anunţat că Pentagonul crede că ISIS ar putea reapărea şi şi-ar putea lua înapoi teritoriul din Siria în câteva luni, dacă SUA nu va menţine presiunea militară asupra grupării teroriste, potrivit unui oficial familiar cu ultima evaluare. Un alt oficial american a declarat că unii ofiţeri militari şi de informaţii sunt îngrijoraţi că acest lucru s-ar putea întâmpla şi mai devreme.

Preşedintele american a remarcat că militarii încă luptă cu ISIS de la baza SUA din Irak, adăugând că unele dintre trupele din Siria vor fi transferate în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici