Trupele nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete din tabere Boko Haram

Trupe nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete, în Pădurea Sambisa, un fief al grupării islamiste radicale Boko Haram, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei nigeriene.

1054 afișări
Imaginea articolului Trupele nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete din tabere Boko Haram

Trupele nigeriene au eliberat alte 234 de femei şi fete din tabere Boko Haram (IMagine: Mediafax Foto / AP)

Însă era neclar dacă printre aceste ostatice eliberate joi se află "fete de la Chibok", relatează CNN.

În total 219 eleve din Chibok, o localitate din statul nigerian Borno, au fost răpite la 14 aprilie 2014 de Boko Haram ("Educaţia occidentală este interzisă"). Răpirea a provocat o mişcare pe reţelele de socializare, #BringBackOurGirls.

Gruparea teroristă nigeriană Boko Haram şi-a schimbat în aprilie numele în Provincia Africa de Vest a Statului Islamic (ISWAP) şi a lansat o nouă ofensivă asupra forţelor guvernamentale

Aproximativ 450 de femei şi fete au fost salvate săptămâna aceasta, după ce forţele armate nigerine au declanşat o operaţiune de căutare a taberelor Boko Haram în Pădurea Sambisa (nord-est). Aproximativ 300 de fete şi femei au fost eliberate în aceeaşi zonă marţi.

Operaţiunea militară continuă pe mai multe fronturi, iar eforturile se concentrează asupra eliberării ostaticilor şi distrugerii taberelor grupării, a anunţat generalul Chris Olukolade, citat într-un comunicat.

Femeile şi copiii salvaţi joi au fost evacuaţi, alături de alţi foşti ostatici, supuşi unor verificări în vederea stabilirii identităţii, a precizat Olukolade.

Boko Haram urmăreşte să impună sharia în Nigeria, o ţară cu o populaţie majoritar musulmană, concentrală în nord, în timp ce în sud locuiesc creştini.

Peste 2.000 de femei şi fete au fost răpite de islamişti din cadrul Boko Haram începând de anul trecut, potrivit Amnesty International.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici