Turcia a închis temporar un punct de frontieră cu Siria, în urma conflictelor violente

Turcia a închis luni, pentru o scurtă perioadă de timp, un punct de frontieră din apropierea regiunii Kilis, din cauza conflictelor violente care au izbunit pe teritoriul sirian, a declarat guvernatorul provinciei din sud-estul ţării, Ismail Catakli, citat de site-ul agenţiei Reuters.

810 afișări
Imaginea articolului Turcia a închis temporar un punct de frontieră cu Siria, în urma conflictelor violente

Turcia a închis temporar un punct de frontieră cu Siria, în urma conflictelor violente

Punctul de frontieră Oncupinar, care desparte Bab al Salam de Turcia, reprezintă un coridor major de trafic între nordul Siriei şi statul turc. Aceasta se află în apropierea oraşului sirian Azaz.

Ismail Catakli, guvernatorul provinciei Kilis, a declarat că punctul de frontieră a fost închis temporar ajutoarelor umanitare şi traficului comercial din cauza evenimentelor care au avut loc pe teritoriul sirian. Nu se cunoaşte pentru cât timp va fi închis punctul de frontieră Oncupinar.

Ankara desfăşoară din luna august o operaţiune militară de anvergură în nordul Siriei, acuzându-i pe sirieni că nu respectă o înţelegere cu Statele Unite privind retragerea. Turcia urmăreşte, de asemenea, să oprească expansiunea kurdă la frontiera sa cu Siria, în timp ce Partidul Uniunii Democratice (PYD), principala miliţie kurdă din Siria, care beneficiază de susţinerea militară americană, îşi extinde teritoriul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici