Ucraina a recucerit 37,4 kilometri pătraţi din teritoriul ocupat anterior de Rusia

Ucraina a recucerit 37,4 kilometri pătraţi din teritoriul ocupat anterior de Rusia în ultima săptămână, relatează Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Ucraina a recucerit 37,4 kilometri pătraţi din teritoriul ocupat anterior de Rusia

Ucraina a recucerit 37,4 kilometri pătraţi din teritoriul ocupat anterior de Rusia

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat luni că trupele Kievului avansează în direcţia Bahmut din estul Ucrainei şi că forţele ruseşti atacă în direcţiile Lyman, Avdiivka şi Mariinka din regiunea Doneţk, în est.

Ucraina a recuperat nouă kilometri pătraţi în ultima săptămână de-a lungul frontului de est "ca urmare a îmbunătăţirii poziţiei operaţionale [tactice] şi a alinierii liniei frontului", a declarat Maliar.

În sud, Ucraina a recâştigat 28,4 km pătraţi de teritoriu, ceea ce a dus suprafaţa totală a teritoriului recucerit de-a lungul acestui front la 158,4 km pătraţi, a adăugat Maliar.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pe Telegram că forţele ucrainene fac progrese în contraofensiva sa de recucerire a teritoriilor ocupate de Rusia, dar a adăugat că ultima săptămână a fost "dificilă".

Rusia a declarat la sfârşitul săptămânii că forţele sale au respins atacurile ucrainene în apropierea satelor din jurul Bahmut şi în zone mai la sud, în special în apropierea oraşului Vuhledar, situat pe un deal. De asemenea, a raportat succese în izolarea trupelor ucrainene în nord-est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici