Ucraina afirmă că a eliberat o aşezare strategică din sud-estul ţării

Ucraina a declarat luni că trupele sale au eliberat aşezarea Robotyne din sud-estul ţării şi că încearcă să avanseze mai departe spre sud în contraofensiva lor împotriva forţelor ruseşti, relatează Reuters.

521 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că a eliberat o aşezare strategică din sud-estul ţării

Ucraina afirmă că a eliberat o aşezare strategică din sud-estul ţării

Armata ucraineană a declarat săptămâna trecută că forţele sale au arborat steagul naţional în aşezarea strategică, dar că încă mai desfăşoară unele operaţiuni.

Forţele ucrainene cred că au străpuns cea mai dificilă linie de apărare rusă din sud şi că acum vor începe să avanseze mai rapid, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters un comandant care a condus trupele în Robotyne.

"Robotyne a fost eliberată", a declarat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

Aşezarea se află la 10 km la sud de oraşul Orikhiv, aflat pe linia frontului, în regiunea Zaporojie, pe un drum important spre Tokmak, un nod rutier şi feroviar ocupat de Rusia.

Capturarea Tokmak ar fi o piatră de hotar în timp ce trupele ucrainene presează spre sud, spre Marea Azov, într-o campanie militară menită să divizeze forţele ruseşti după invazia pe scară largă a Moscovei din februarie 2022.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat pe platforma de socializare X o înregistrare video cu soldaţi care descriu eliberarea şi ridicarea steagului în aşezare.

"Domnule preşedinte, domnule comandant-şef, satul Robotyne din regiunea Zaporojie a fost eliberat de ocupanţi de către forţele Brigăzii 47 Mecanizată şi unităţile adiacente", a declarat un soldat ucrainean în videoclip.

"Steagul albastru şi galben va fi arborat în fiecare sat ucrainean", a mai spus soldatul.

Rusia nu a confirmat avansul ucrainean. Ministerul rus al Apărării a afirmat că trupele Moscovei au respins atacurile forţelor Kievului în apropiere de Robotyne şi Verbove.

Un purtător de cuvânt militar a declarat pentru televiziunea ucraineană că forţele Kievului continuă să-şi fortifice poziţiile în localitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
robotyne,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici