Ucraina o avertizează pe Marine Le Pen, după comentarii despre anexarea Crimeei

Administraţia prooccidentală de la Kiev a avertizat, miercuri, că i-ar putea impune interdicţii de călătorie pe teritoriul Ucrainei candidatului extremist la preşedinţia Franţei Marine Le Pen, după ce politicianul a părut să justifice anexarea Crimeei de Rusia.

2059 afișări
Imaginea articolului Ucraina o avertizează pe Marine Le Pen, după comentarii despre anexarea Crimeei

Ucraina o avertizează pe Marine Le Pen, după comentarii despre anexarea Crimeei (Imagine: AFP/ Arhiva foto Mediafax)

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, a declarat recent că anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia, în 2014, nu este ilegală, dat fiind că localnicii au aprobat iniţiativa prin referendum.

Însă Ministerul ucrainean de Externe a avertizat-o pe Marine Le Pen: "Prin declaraţii ce repetă propaganda Kremlinului, politicianul francez manifestă lipsă de respect pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, ignorând complet principii fundamentale de drept internaţional".

"Din acest punct de vedere, amintim că declaraţiile şi alte acţiuni care încalcă legislaţia Ucrainei vor fi urmate de consecinţe, aşa cum s-a mai întâmplat cu alţi politicieni francezi, care au interdicţii de intrare în Ucraina", a avertizat Ministerul ucrainean de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici